ישנם מלא קורסים בניהול, ספרים מעולים ופודקאסטים, הם דואגים לתת למנהלים כלים להפוך אותנו לאפקטיביים, שבעי רצון ואפילו מאושרים בעבודה. אבל אף אחד לא מלמד אותנו לנהל את המנהל שלנו. אז הנה כמה כלים . פשוטים בתקשורת, שעלו במפגש קהילת מנהלים שהעברתי ויעזרו לכם לנהל את המנהלים.ות שלכם ולהיות מאושרים יותר בעבודה
שקיפות – אחרי מעל עשרים שנה של ליווי מנהלים מסקנתי היא ששריר שחרור השליטה הוא השריר המכווץ ביותר של המנהל הישראלי. וככל שרמת השקיפות עולה, עולה בהתאם תחושת השליטה ורמת האמון והשריר משתחרר. אלו מאפשרות תקשורת שוטפת בריאה יותר ופשוטה.
-עצתי – שתפו את המנהל.ת שלכם ב”יומן הקפטן” מסמך אונליין בו אתם כותבים על המתרחש בקיצור ותמציתיות. שורה על אתגר עם עובד, שורה על הצלחה בפרוייקט, על שינוי סדר עדיפות, על סיום משימה. זה מרגיש אולי מעיק אבל ראיתי איך מסמך כזה מחולל פלאים בין שני אנשים שרוצים לסמוך זה על זה אך אצל אחד מכווץ שריר השליטה.
תאמו ציפיות – וודאו שהמנהל שלכם מבין היטב מה חשוב לכם, איך אתם אוהבים לנהל את המשימות שלכם, מה חשוב לכם לקבל ממנו/נה, מה מניע אתכם, מה סדרי העדיפויות שלכם ודאגו לעדכן את הציפיות האלו כל תקופה – אני ממליץ על אחת לשבוע. וודאו לתקשר מה אתם מצפים ולמה אתם זקוקים בצורה בהירה
טקסים – כדי שהתקשורת תהיה רציפה, איכותית ומשמעותית חשוב לבחור מספר טקסים אותם תקפידו לציין גם בימים בהם הכל עמוס, יש משימות דחופות והלקוח ממתין לתוצר.
טקס ה 1-1, טקס סיכום השבוע או תכנון השבוע הבא, טקס תחקור הספרינט או המכירה חשובים לתקשורת בינכם. ממש כמו שאתם חוגגים ימי הולדת ימי נישואין ואזכרות גם ביחסים עם המנהל.ת שלכם, לטקסים חשיבות אדירה במיסוד התקשורת הם יוצרים מסגרת, מבנה בתוכו אתם חשים וודאות ומאפשרים להתכונן, לחשוב ולתקשר בצורה מיטבית.
אין שום דבר מספיק דחוף כדי שתוותרו על הטקסים הללו. הם החמצן שמזין את מערכת היחסים שלכם עם המנהל – ובלי חמצן אין חיים
הכנות – אנחנו חיים בקצבים גבוהים, עובדים המון שעות ביום ולרוב דוחים את התקשורת ל”פעם אחרת”, כי עסוקים. החלטות אלו מנתקות את התקשורת מהארוע והופכות אותה פעמים רבות ללא רלוונטיות. כמה פעמים החלטתם לוותר על משהו שהיה לכם חשוב לומר כי “כבר עבר זמן והוא לא רלוונטי עוד” ולכן המלצתי היא לשתף את המנהל במסמך משותף – גוגלדוקס או אחר ולרשום שם אחת ליום נושאים עליהם חשוב לדבר, אלו יכולים להיות גדולים ואסט’ או שוטפים כמו חופש שאתם רוצים לקחת בעוד שלושה ימים.
אלו יאפשרו לכל אחד מהצדדים להכנס בזמנו החופשי למסמך ולהגיע מוכנים יותר לפגישה, עם מחשבות מקדימות ואפילו תשובות.
קחו אחריות– על כל מה שקורה בינכם לבין המנהל. מיקוד השליטה הוא פנימי – מה אני יכול לעשות כדי לגשר על הפער, מה אני יכול לעשות כדי לוודא שהוא מבין, מה אני יכול לעשות כדי לשתף אותו בתסכול שלי . קחו אחריות על קיום הטקסים, על הגעה מוכנים.
זכרו: אתם והמנהלים שלכם מחווטים אחרת, גדלתם בבית אחר, יש לכם צרכים אחרים, מצב משפחתי שונה, עשיתם צבא אחר ויש סיכוי שנולדתם בדור אחר, לכן אתם צריכים לבוא עם הרבה סבלנות ואוויר ומלאי אמפטיה, כדי לבנות את ערוצי התקשורת הבריאים ולהטמיע את ההרגלים החדשים.
בכל פעם שאתם מתמודדים עם פער מתסכל שאלו את עצמכם א. האם עשיתם את כל מה שאפשר כדי להמנע ממנו (ואם לא חיזרו לפוסט הזה והזכרו) וב. אם אתם הייתם .יושבים בכסא של המנהל, האם הייתם מחליטים אחרת. ולסיכום זכרו לא להתייאש אחרי המשבר השלישי אלא לקחת אחריות ולשנות